Afiyetle Diyet Tarifleri

2009 yılında ilk baskısı yayımlanan Afiyetle Diyet kitabı genişletilmiş yeni baskısı ile alfa yayın evi tarafından yeniden okuyucularla buluştu.

ebook

Öne Çıkanlar

CHİASEED İLE SABAH PUDİNGİ LAKTOZSUZ

features

CHİASEED İLE SABAH PUDİNGİ LAKTOZSUZ


  • 1 çay bardağı süt
  • 6-7 çilek
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1 tatlı kaşığı chiaseed
  • 4 adet hurma
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 tam ceviz
  • 1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı chiaseed 1 çay bardağı sütün içine konur ,2 saat (veya 1 gece önceden) dolapta bekletilir. Jel kıvamına geldiğini göreceksiniz. Üzerine küçük küçük doğranan çilekler, çekirdeği çıkarılmış ve püre haline getirilen hurmalar,1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu ,1 çay kaşığı vanilya eklenir. Daha sonra üzerine dövülmüş 2 tam cevizi de ekleyerek kahvaltılarda tüketebilirsiniz.Afiyet ve Sevgiyle

features

KİNOALI AVOKADO SALATASI GLUTENSİZ LAKTOZSUZ


  • 3 yk haşlanmış kinoa
  • 2 yk haşlanmış bulgur
  • 1/2 Avakado
  • Limon
  • Maydanoz, domates
  • 4-5 yaprak marul
  • Tuz, kırmızı veya karabiber

1/2 Avakado ince ince doğranıp üzerine tuz, kırmızı veya karabiber ilave edilir, İçine 3 yk haşlanmış kinoa ve 2 yk bulgur eklenir. Maydanoz, domates ve marul ilavesiyle salata hazır hale gelir. Dilerseniz spordan önce 1 yumurta eklenebilir.Afiyet ve Sevgiyle

features

YULAFLI KURABİYE(20 ADET) ŞEKERSİZ


  • 2 Adet yumurta
  • 1,5 kase yulaf ezmesi
  • 1 kase yaban mersini,kuru kayısı,kuru erik karışımı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı light yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1-2 çay bardağı kepekli un
  • Tarçın

Sıvı yağ, un, yumurta ve yoğurt bir kapta karıştırılır. Sonrasında 1.5 kase yulaf ezmesi ve 1 kase yaban mersini, kuru kayısı ve kuru erik karışımı eklenir. Vanilya da üzerine eklenerek yoğurulur. 20 eşit parçaya bölünerek isteğe göre şekillendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına koyup 15- 20 dakika pişirebilirsiniz.Afiyet ve Sevgiyle

features

MUTFAĞINIZ NE KADAR SAĞLIKLI?


Mutfak bilgilerinize ve sırlarınıza göz atmak için sizlere küçük bir testimiz var. Yemeklerinizin sağlıklı olduğunu düşünüyor musunuz? Beslenmeyi düşünerek mi yemek pişiriyorsunuz? Yenikliklere açık mısınız yoksa hâlâ eski tarifleri mi uyguluyorsunuz? Afiyetle Diyet Tarifleri’nde bulunan testi çözmeniz, yemek pişirme konusunda bildiklerinizi ölçmek için bir fırsat olabilir.

Video

Afiyetle Diyet Video

Okuyucu Yorumları

7 yıl önce giydiğim elbise, bugün bana büyük geliyorsa, geçmişte çok yanlış bir yoldaydım. Artık doğru yolda ilerliyorum. Küçüklüğümden beri kilo problemleri yaşardım. Arkadaşlarım “Alara beş yıldır diyette” diye şakalaşırlardı. Başta tatlı olmak üzere hızlı kilo alma alışkanlıklarımı Dilara hanım ile görüşmeye başladığımda değiştirmeye başlamıştım ama, hâlâ bir tepsi baklava ya da çikolata gördüğümde irademe zor hakim oluyordum. Ancak alternatif tarifleri sayesinde tatlı ihtiyacım yok oldu. Yaşam tarzımı hayatımın bu döneminde yapmış olduğum için çok memnunum. Çünkü özellikle üniversite yıllarında yapmak çok daha zor olacaktı.

face

Alara ÖZSAN

Sporcu alt yapımdan dolayı, bedenimdeki fazla kilolar dışarıdan çok fark edilmiyordu. ancak zaman içinde fazlalıklardan kurtulmanın hafifliği ile spor yaparken, performansımdaki değişimin farkındalığı beni en fazla motive eden şey oldu. Başlangıçta fikren hazırlandıktan sonra süreç çok hızlı geçti. Alışkanlık kazanmam için 7 haftaya ihtiyacım oldu. Bu da hayatımızdaki 7 sayısının önemini bir kez daha ispatladı. Sonrasında da kendimde değişimi his ettikçe motivasyon seviyem arttı. Bu süreç içinde hiçbir şey bana zor gelmedi diyebilirim,  tabiî bunun en önemli nedeni, Dilara ile birlikte oluşturduğumuz haftalık menülerdi. Hem dengeli hem de  sevdiğim yiyecek ve içeceklerden oluşuyor olması ve farklı tarifler çeşitlilik ve motivasyon için önemliydi. Emekleriniz için teşekkür ediyorum

face

Ata EREMSOY

Dilara hanımdan destek almaya başladıktan sonraki ilk 3 ay zor geldi. Yoğun ve geç saatlere kadar çalıştığım için, gece yemelerini kesmekte zorlandım. Ancak,  İnsanlar bendeki değişikliği fark etti ve onların “ne kadar gençleşmişsin”, “çok iyi olmuş” gibi iltifatları beni çok motive etti.  3 ay sonra bakış açım değişmeye başladı, kendime saygım çok arttı. Değiştirmekte en zorlandığım geç akşam yemeklerini, artık çok hafif yiyorum. Eskiden ağzıma sürmediğim broccoliyi şimdi severek yiyorum. Bu da annemi çok kızdırıyor. “Senelerdir sana ye, yararlı dediğim şeyi Dilara hanım nasıl oldu da yedirmeyi başardı?” diyor

face

Ozan AKGÜN

Dilara Hanım’ın tarifleri çok lezzetli, sebze ve otların zenginliği menünün tam bana göre olması ve şifa özellikleri beni çok sevindirdi. Seyahatlerimde ofiste evde bu sisteme devam edebiliyorum. Besleyici ve doyurucu olduğu için acıkmıyorum böylece başka bir şey yemeye gerek kalmıyor.  Uyguladığım besinler midemi rahatlatıyor, hazmı çok kolay gün boyu rahatım. Çok teşekkür ediyorum.

face

Rıfat SABAN

Yapı itibariyle her zaman inceydim fakat hamilelik sonrası kalan kilolarımı verirken spor ve sağlıklı beslenme daha büyük bir rol oynadı hayatımda. Özellikle son bir senedir şekeri neredeyse hayatımdan çıkartacak kadar azalttım ve tabiî ki bir tatlı delisi olarak beni en çok zorlayan şey bu oldu. Sevgili Dilara’nın birbirinden lezzetli tariflerinin içinde, tatlı ihtiyacını yoğun bir şekilde gideren hurma tatlısı bence son derece başarılı. Ben çok severek tüketiyorum. Benim gibi tatlıya düşkün herkese de şiddetle öneririm. Benim de çok sağlıklı beslenmediğim dönemlerim oluyor ama, yine de motivasyonu bozmamak bizim elimizde. Sevgi ve teşekkürlerimle…

face

Sanem KARDIÇALI

Beslenme şeklim çoğunlukla balık, sebze ve meyveden oluşsa da en büyük sıkıntım kontrolsüz tükettiğim karbonhidrat üzerineydi. Dilara Koçak’ın kontrolünde geçirdiğim iki ay boyunca neyi ne ile ne miktarda yemem gerektiğini öğrenip bu yeni tarzı anında günlük hayatıma adapte ettim. Yemek yemekten çok keyif aldığım bir gerçek. Yıllar boyunca duygularımın kontrolünü de yemekle sağlamaya çalıştım. Bunu fark edip vücuduma ne kadar zarar verdiğimi anladığımda kendim için doğru bir şeyler yapmaya karar verdim. İyi yaşamak için de ilk olarak Dilara’nın yardımı ile beslenme tarzımı değiştirdim çünkü doğru beslenmenin sağlığa, başarıya, mutluluğa giden ilk adım olduğuna inanıyorum. Bunu şimdiden yaşam tarzı haline getirebilmiş olmanın yararlarını da çok net bir şekilde görebiliyorum.

face

İlkyaz KOCATEPE

Sevgili Arkadaşım Dilara ile sohbetlerimiz kilo vermek üzerine değildi Ben kilo vermek değil, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve kas kütlemi kuvvetlendirmek için gittim. Farklı tarifleri denemek ve birlikte tartışmak çok keyifliydi  hiç zorlanmadım . Spor yaptığım için doğru beslenmek benim için çok önemliydi. Ben formda olmak için aç kalınarak diyet yapılmasını doğru bulmuyorum önemli olan doğru beslenerek ve hareket ederek yaşayabilmek. Mutfakta farklı tarifler de motivasyonu yükseltiyor önerileri ve desteği için Dilara ve ekibine çok teşekkür ederim.

face

Selin ÇEBİ

Her şey Adana Portakal Çiçeği Festivali’nde Dilara ile tanışmamızla başladı. Aile olarak sağlıklı bir hayat sürmeye karar verdik. İlk kez iki oğlum ve eşim, dördümüz bir uzman kontrolünde, yeni bir hayatın başlangıcındaydık.49 yılda yapmadığım kadar spor ile eş zamanlı sağlıklı beslenmeyi, üç hafta gibi kısa bir süre içinde yüksek bir motivasyonla gerçekleştirdim. 4 kişilik bir aile olarak, 18 kg verdik. Bu bizi çok motive etti. Üstelik mutlu, eğlenerek, yüksek enerjiyle, afiyetle ve Dilara ile…

face

Cantekin TEMİZER

1,5 ay gibi  bir sürede 6 kg yağ verdim, bu da beni çok mutlu ve motive etti… Böylece, süredir ara vermiş olduğum spor tekrar hayatıma girdi. Dilara, gördüğünüz anda içinizi güven duygusu ile dolduran, sıcacık, yumuşacık, son derecede pozitif bir insan. Ayrıca çalışkanlığı ve disiplini duruşuna yansıyor. Onu tanıdığım için çok mutluyum.

face

Güliz ONURSAL

Dilara çok iyi motive ediyor insanı, çok kısa süre içerisinde, hatta bir kaç haftada yeme alışkanlığımın değiştiğini, daha az ve sağlıklı yediğimi gördüm. Onun enerjisi ve konuya hakimiyeti beni olumlu yönde etkiledi. Tabii kısa sürede iyi sonuç alınca da motivasyon da artıyor. Ben de sporu artık bir yaşam tarzı yaparak kendimi çok iyi disipline ettim ve listelerimi egzersiz ve seyahatlere göre de düzenledik. gücü verdi. Zamanla yeni beslenme tarzıma değil, beni heyecanlandıran amacıma odaklanmaya başladım. Sağlıklı beslenmek ve yaşamak farkına varmadan hayat tarzım haline geldi. Kendime saygım arttı. Önemli olan da bu zaten. O zaman kiloları boşuyor, geri dönmüyorsunuz. Teşekkürler Dilara KOÇAK ve Mezura ekibi…

face

Nuri HAS

Dilara ile farklı menüler denemeyi seviyorum. Tatil dönüşlerinde veya ipin ucunu kaçırdığım dönemlerde hemen dengeye gelmek için harekete geçiyorum. Yürüyüş yapmayı da çok seviyorum her ortamda bu fırsatı değerlendiriyorum. Kilodan çok yağ ve kas oranımı takip ediyorum bu yüzden hem hayatım keyfini kaçırmıyorum hem de formda olmayı Dilara'nın Afiyetle Diyet Tarifleri ile sağlıyorum. En sevdiklerim ise salatalar:)

face

Şebnem ÇAPA

Beslenme tarzımla ilgili yeni alışkanlıklarımı fark etmem seçimlerimde yaptığım değişiklikleri gözlemlememle ilintili oldu. Sevgili Dilara Koçak sanırım hiç belli etmeden beynime bir takım doğruları yerleştirdi ve ben de lezzetten ödün vermeden sağlıklı bir şekilde beslenmeye başladım. Daha önce tercih etmediğim tatlara öncelik verdiğimi ve bu seçimlerimden keyif aldığımı fark ettim. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim.

face

Arzu ATABARUT

Dilara Koçak Hakkında

author

Dilara Koçak


Dilara Koçak 1994 yılında Hacettepe Ün. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversite de yüksek lisans eğitimini de tamamlayarak Uzman Diyetisyen ünvanını aldı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Yönetici geliştirme programını, 2002 yılına Boğaziçi Etkili Sunum ve Konuşma Teknikleri programını tamamladı. Halen Bilgi Üniversitesi Betül Mardin ile Halkla İlişkiler Sertifika programına devam etmektedir.

1994- 1999 döneminde çeşitli hastanelerde klinik alanda ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra 1999 -2004 yıllarında Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde Beslenme ve Diyet Bölümü Şefi olarak çalıştı, kendisi halen Amerikan Hastanesi Konsültan Diyetisyenidir.


2003 Ekim -2004 Şubat tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerin’ de konusu ile ilgili gözlemler yaparak bu yöndeki tecrübelerini güçlendirdi.

2004 yılında kurduğu Mezura kliniğinde şirketlerin ve şirket çalışanlarının beslenmelerine yönelik danışmanlık ile Wellness ve iyi yaşam kavramını geliştirme konusunda Türkiye’de yeni bir sektör açmış olan Koçak, ekibi ile birlikte hem bireylere hem de kurumlara danışmanlık hizmeti veriyor. Mezura ekibi Türkiye deki birçok şirkete, yönetici ve işadamına beslenme danışmanlığı yapıyor.

2006 yılından beri her yıl yenilenen “ iyi yaşam günlüğü” çalışmalarının yazarı olan Dilara Koçak, Amerikan Diyetisyenler Derneği “kilo kontrol ve yönetimi” sertifikasına sahiptir. Koçak’ın “Dilara Koçak ile İyi Yaşam” 2007, Afiyetle Diyet isimli kitabı 2009, Afiyetle Diyet kitabı yenilenmiş 5. nci baskısı ve onun yol arkadaşı Afiyetle Diyet Tarifleri kitabı ise 2015 yılında okurlarıyla buluşmuştur.

2008 Yılında CNN Türk, 2010-2012 yılları arasında TRT, 2013 yılında Kanal D ekranlarına program hazırlayan ve sunan Dilara Koçak 2007 yılından beri Milliyet Gazetesi Sağlık yazarıdır aynı zamanda Hello, Women‘s Health ve CEO Life dergisinde düzenli yazılar yazmaya devam etmektedir.

Son Tweetler